En unik mulighet til å høre «sønn av Hamas» på Oslo symposium

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 02.28.2017

Han gikk fra å være sønn av en høytstående Hamasmedlem til å arbeide som spion for det israelske sikkerhetspolitiet. I 2005 ble han døpt. Førstkommende helg får du en unik mulighet til å høre ham tale på Oslo symposium.

Ville gi sitt liv for islam

Mosab Hassan Yousef er sønn av et høytstående Hamasmedlem, som både var en av grunnleggerne til det Muslimske brorskap og av Hamas. Mosab elsket koranen, og kunne sitere halvparten av den utenat.

Han var i en periode villig til å gi sitt liv for Islam, og som attenåring ble han arrestert i det han var på vei for å kjøpe pistoler. Han skulle hevne seg på Israel.

Fra Hamas til israelsk spion og kristen dåp

I fengsel startet en forandring. Han så på nært hold hvordan Hamas torturerte og drepte sine egne folk.

I samme periode gikk han gjennom en troskrise, hvor han gradvis ble trukket mer mot Jesus. Det hele endte med at han døpte seg i 2005.

I 1997, etter en lang prosess, gjorde Mosab det utenkelige; han begynte å arbeide for det israelske sikkerhetspolitiet, Shin Bet.

Samarbeidet varte i mange år, og informasjonen fra Mosab gjorde at mange terrorangrep ble avverget og mange liv ble spart.

Ingen politisk eller religiøs agenda

Nå kommer Mosab for første gang til Norge.

-        Jeg vil snakke om den palestinsk-israelske konflikten, og har ingen politiske eller religiøse agendaer. Jeg er kun et vitne som frimodig vil fortelle min historie, sier Mosab Hassan Yousef.

En unik stemme

-        Mosab Hassan Yousef, har forståelig nok en helt unik stemme i denne sammenhengen. Det er en glede for oss å ønske han velkommen til Norge og Oslo Symposium 2017. Vi må kunne si at vi har et stjernelag med oss på Israelssesjonen som går av stabelen på fredag fra kl.13.30 til kl.16.00, sier ICEJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen.

For påmelding gå inn på www.oslosymposium.no

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer